Werkwijze

 

Therapie op maat 

Wanneer je hebt besloten om hulp te vragen, kun je je telefonisch, via de mail of via de website aanmelden.

-       Telefonisch: 0681201335

-       Aanmelden via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-       Aanmelden via het contactformulier op de website

Nadat je je hebt aangemeld neem ik contact op om een afspraak te maken voor het intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek leer ik je kennen door te luisteren naar jouw verhaal en door vragen te stellen. We zullen het zowel hebben over je klachten, als over je huidige leven en je geschiedenis. Ook zullen we het hebben over mogelijke beïnvloedende factoren en natuurlijk je sterke kanten.

In dit eerste gesprek onderzoeken we met elkaar wat je hulpvraag is. We stemmen samen af welke hulp het beste past bij de vragen die je hebt om de problemen te helpen verminderen, of er beter mee om te leren gaan.

Aan het eind van het intakegesprek zal ik je vragen of je een klik hebt ervaren. Een behandeling heeft namelijk meer effect als je een klik ervaart. Als deze klik er is, plannen we vervolggesprekken in waarin het werken aan jouw hulpvraag centraal staat. 

Naar aanleiding van het intakegesprek stellen we een behandelovereenkomst (behandelplan) op waarin de doelen staan en verdere afspraken met betrekking tot de behandeling en/of het onderzoekstraject. De behandelovereenkomst wordt door ons beiden getekend. 

Tijdens de behandeling evalueren we regelmatig met elkaar. We bespreken dan hoe het gaat,  waar nog aandachtspunten liggen en hoe we deze aan zullen pakken. Hierbij hecht ik veel waarde aan je feedback. 

Ik vind het belangrijk dat een behandeling zo kort als mogelijk maar zo lang als nodig zal zijn.

Wanneer blijkt dat de psychologische begeleiding die ik kan bieden niet voldoende is, zoek ik samen met je naar aanvullende of andere mogelijkheden voor hulp. 

Als het niet lukt, bijvoorbeeld door beperkingen of ziekte, om op kantoor te komen is het mogelijk om een afspraak te maken voor een huisbezoek. 

Heb je vragen over mijn werkwijze of het hulpaanbod? Aarzel dan niet om contact op te nemen.