Ervaringen

Rutger (41, Angst/ spanningsklachten, rouw)

Wat ik als bijzonder prettig heb ervaren is dat Leontine heel erg op een gelijkwaardig niveau met me de gesprekken in ging. Heb nooit het gevoel gehad dat ik een patiënt/klant was. Daardoor kon ik me een stuk makkelijker openstellen dan ik van mezelf gewend ben. 

 Evelien (32)

Leontine heeft mij echt gehoord en gaf mij tools om uiteindelijk zelfredzaam te worden. Zonder oordeel en met veel empathie luisterde zij naar mijn verhalen en problemen. Zij heeft mij nieuwe inzichten gegeven en adviezen waar ik nog steeds veel aan heb. 

Leontine; je doet mooi werk en ontzettend bedankt voor alles.

Marieke ( 50 ), partner Henry en kinderen Anneke (17) en Stijn (14)

Voor ons was Leontine iemand die goed kon luisteren en die vanuit een zekere frisheid of lichtheid de problemen tegemoet trad. Niet dat ze de onze bagetaliseerde zij je maakte ze van iets onmogelijks om te dragen (zoals wij dat aanvankelijk voelden) tot iets dat niet onoverkomelijk was en waarin wij onze weg moesten vinden. Daarnaast was Leontine bereid de tijd te nemen voor onze ervaringen zolang wij dat nodig hadden. Ze checkte daarbij na verloop van tijd altijd of we dit nog was waar we aandacht aan wilde besteden.

Ook naar onze kinderen toe was zij open-minded en nieuwsgierig. Ze liet alle ruimte voor hen om zichzelf te zijn en liet hen merken dat het goed was, waar ze ook mee kwamen. Het uitbeelden van onze situatie m.b.v. met (duplo) poppetjes/knuffels was ook iets dat ons alle vier hielp om duidelijkheid te krijgen in de beleving van elkaar en de behoefte aan afstand c.q. nabijheid.  

 Ouders Merel (6, bepaling cognitieve vaardigheden)

Leontine heeft bij onze dochter een iqtest afgenomen. Ze stelde onze dochter enorm op haar gemak waardoor onze dochter zich gezien en gehoord voelde. Daarnaast was het voor ons als ouders ook mooi om te lezen in het verslag dat Leontine zelfs de kleinste details in het gedrag van onze dochter had gezien, kon benoemen en verklaren.
Het verslag was in duidelijke taal geschreven zodat wij het konden begrijpen maar ook direct konden gebruiken voor onder andere school.

 Ilayda (11, angstklachten, durfde niet in eigen bed te slapen)

Door het werken in het boekje* en de gesprekken met Leontine durf ik nu weer in mijn eigen kamer en in mijn eigen bed te slapen. Soms ben ik nog wel bang, maar dan kan papa of mama mij nu goed helpen

*= denken+doen = durven 

 Ouders Ilayda

Sinds de therapie gaat het goed met ons  allemaal. Ilayda doet het ook goed. Zij slaapt  in haar kamer Soms is ze nog beetje  angstig. Als ze dan wakker wordt roept ze ons en kunnen wij haar helpen. Als het nodig is pakken we het boekje (denken+doen = durven) er bij. Wij zijn blij met de verandering  dat ze in haar eigen bed slaapt. Wij zijn trots  op ilayda. 

 Ouders Anton (14, dwangklachten)

Wij hebben het heel fijn gehad bij Leontine als behandelaar. Zij was rustig, keek hoe Anton zich voelde en speelde daar dan op een goede wijze op in. Iedere keer nadat wij bij haar waren hadden we een goed gevoel over haar aanpak.
Leontine kan zonder teveel woorden iemand aan het praten krijgen. Als praten een keer niet lukte in de gezinstherapie, dan wist zij een andere methode aan te passen waarin ieder zich op zijn eigen manier prettig bij voelde, en kreeg jij er uit wat er in die persoon leefde. ( zoals tekenen of een soort familie opstelling). Heel erg knap.

Ik zou ieder ander jou aanraden om bij haar in therapie te gaan. Ze is professioneel, lief, en behulpzaam, meedenkend voor die ander.

 Marianne en Bart (64)

Wij hebben de sessies bij Leontine als zeer inspirerend ervaren.

Zij is een goede luisteraar en weet snel wat er speelt. Haar inbreng was positief en haar aanpak is voor ons echt van praktische waarde gebleken. 

Wij raden haar als psychologe van harte aan! 

 Maarten (35)

Mijn zoektocht naar een behandeling die bij mij paste eindigde in de stoel tegenover Leontine. Ik geloof dat een goede klik tussen behandelaar en patiënt een voorwaarde is om constructief te kunnen werken aan herstel. Leontine is aardig, open en heeft gevoel voor humor. Volgens mij kan ze met allerlei verschillende soorten mensen (persoonlijkheden) goed overweg. Er was altijd een sfeer van gelijkwaardigheid en ik kreeg het gevoel dat ik kon zeggen wat ik maar wilde. Bij andere behandelaars kreeg ik vaak het idee dat ze niet goed hoogte van mij kregen of dat ze het echt als werk zagen om mij te behandelen. Leontine begreep volgens mij goed hoe ik in elkaar zit en ik het draaide echt om mij.

Ik vond het prettig dat ze tijdens de gehele behandelperiode kritisch bleef over de behandeling zelf. Werkt de route die we zijn ingeslagen nog steeds? Alles ging in overleg met mij. Zo werd voorkomen dat ik zo nu en dan langskwam voor een gesprek maar niet echt verder kwam, zoals ik bij andere hulpverleners heb meegemaakt.

Wat mij heel goed beviel, is dat er geen stempel (diagnose) op mij werd geplakt. Er werd echt gekeken naar mijn specifieke klachten en daar stemden we in samenspraak de behandeling op af. Zo kreeg ik meer het gevoel alsof Leontine mijn 'levenscoach' was dan mijn psycholoog. 

 Anoniem ( man, 30)

Hulpvraag: Helpende hand bij de organisatie en structurering van dagelijkse activiteiten. Emotionele ontwikkeling in kaart brengen ter vergroting van empathische competenties. Leren ontspannen.

Tijdens mijn behandeling heb ik Leontine ervaren als zijnde; warmhartig ('moeder-achtig'-warm) en tegelijkertijd rationeel, openstaande voor ideeën buiten geijkte paden om, adequaat in het zoeken naar passende (individuele) oplossingen, professioneel en gedreven.

Bovenal heb ik Leontine ervaren als een vakkundige systeemtherapeute die zowel direct meevoelen kan (en zo in staat is écht te voelen en te communiceren) alsmede de (gepaste) afstand bewaren kan om vanuit helikopterperspectief aanwijzingen te geven die zelf-gefingeerde oplossingen stimuleren. 

Al met al, een combinatie tussen warm/lief en rationeel/pragmatisch. 

 

Via de volgende link kun je nog enkele ervaringen lezen: https://www.zorgkaartnederland.nl/zorgverlener/psycholoog-bouwmeester-van-der-mark-l-a-314285